Airconditioning & ventilatie

Airconditioning & ventilatie

Airco koelt in de zomer en verwarmt in de winter

Het ideale binnenklimaatdankzij airco

Airconditioning is een functioneel en fundamenteel toestel geworden in onze woning of op de werkvloer. Het tijdperk van het luxe artikel is voorbij.

We hebben allemaal reeds de impact ondervonden van het steeds veranderende klimaat met hoge temperaturen en vochtig, drukkend onweer tot gevolg. Dit maakt het des te interessanter deze aircotoestellen zowel in de zomer- als de winterperiode te kunnen gebruiken en bovendien op een energiezuinige manier.

Voordelen airco:

Heist-op-den-Berg

Airco koelt of verwarmt de lucht in een ruimte.

Een lucht-luchtwarmtepomp bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunit(s), en kun je inzetten als verwarming én als traditionele airconditioning. Dat is handig! Een extra troef is dat zo’n toestel gratis energie uit de natuur gebruikt, namelijk uit de buitenlucht.

Een airco zorgt voor verkoeling

Gebruik je de lucht-luchtwarmtepomp als airconditioning, dan werkt die net als een koelkast. Dit systeem geeft eigenlijk geen koude af: je pompt de warmte van binnen naar buiten. Zo koelt de ruimte af. Bovendien filtert de airconditioning die wij plaatsen de lucht én kan deze de luchtvochtigheid regelen, wat resulteert in een comfortabel binnenklimaat van je woning. Een lagere luchtvochtigheid zal je ook direct een aangenamer gevoel geven, want hoe vochtiger de lucht, hoe moeilijk je lichaam kan afkoelen door te zweten.

Airco's kunnen ook verwarmen

Een lucht-luchtwarmtepomp werkt voor ongeveer 75 procent op energie uit de buitenlucht en voor 25 procent op elektriciteit. Hij geeft warmte af via de lucht, dus niet via bijvoorbeeld radiatoren of vloerverwarming. In de buitenunit zit een ventilator die de buitenlucht aantrekt. Uit die lucht wordt warmte gehaald om het koelgas op te warmen. Het opgewarmde koelgas wordt met de compressor verder verwarmd tot de gewenste temperatuur. De compressor drukt het koelgas samen en zo komt er warmte vrij. Het verwarmde koelgas geeft zijn energie af aan de lucht die de binnenunit uiteindelijk aanzuigt. De warme lucht wordt in je woning geblazen.

Londerzeel

Airco's die energiezuinig werken

Het grootste voordeel? Dat uit zich in jouw portemonnee! Het is duidelijk dat je met zo’n systeem energievriendelijk verwarmt en koelt. De oorzaak hiervoor is te vinden in de warmtepomptechnologie. Die genereert voor één kilowatt verbruikte elektriciteit voor 4 kilowatt aan gekoelde binnenlucht. Dat is een rendement van maar liefst 400%!

Laat je airco samenwerken met zonnepanelen

Combineer je dit met zonnepanelen , dan koel en verwarm je jouw woning op een financieel voordelige en ecologische manier. En dat is zeker het overwegen waard.

Tremelo

Airconditioning van Sinclair

Een Sinclair-airconditioner koelt of verwarmt niet alleen uw ruimte, maar maakt uw omgeving ook veiliger. Zowel particulieren als ondernemers vinden bij Sinclair een klimaatoplossing op maat. Er is een ruim assortiment voor residentiële en commerciële toepassingen.

Sinclair heeft bovendien een Keymark-certificering behaald voor verschillende warmtepompen. De certificering is een bewijs van de kwaliteit en efficiëntie.

Wat is Keymark-certificering?

Keymark-certificering is een onafhankelijke keuring van warmtepompen door derde partijen. Hierbij wordt gekeken naar de prestaties en hoe energiezuinig de warmtepomp is. De keuring wordt in heel Europa erkend en wordt enkel gegeven aan warmtepompen die aan de strengste eisen voldoen. De warmtepompen worden hierbij getest en gecontroleerd door erkende testlaboratoria.

20190914 145412

Waarom kiezen voor een airco van JVR Koel- en Elektrotechnieken?

Met een degelijk airconditioningsysteem ofwel lucht/lucht warmtepomp van JVR Koel- en elektrotechnieken ben je in de mogelijkheid jezelf het hele jaar door te omringen met het ideale klimaat bij je thuis of op het werk.

Contacteer ons! We komen graag langs om je de juiste keuze te helpen maken. Wij zitten eerst met u samen om uw specifieke situatie te bespreken en werken nadien een totaaloplossing op maat uit m.b.v. het topmerk Sinclair.

airco installateur
bearded man turning on air conditioner with remote YAKJ7DL
Ventilatiesystemen C & D

Ventilatie voor zuivere lucht

Om ventilatie in uw nieuwbouw-of renovatieproject te installeren, kan u ons evengoed contacteren. Zonder ingrijpende kap- of breekwerken te hoeven uitvoeren, plaatsen wij ventilatiesystemen C en D. Type C is een combinatie van natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer, terwijl type D volledig mechanisch is. We zitten graag met u samen om de verschillende opties te bespreken en houden uw budget zorgvuldig in het achterhoofd.

Meer info nodig over ventilatie? Check onze gedetailleerde pagina.

Geïnteresseerd in airconditioning of ventilatie?

Wij werken graag een vrijblijvende offerte voor u uit.